Friday, July 12, 2024

7 effectieve tips om overtollige calorieën in het lichaam te verbranden

 7 effectieve tips om overtollige calorieën in het lichaam te verbranden -002

Dit zijn allemaal kleine gewoontes die bijdragen aan een groot verschil en die je stofwisseling in de loop van de tijd verhogen. U zult sneller en gemakkelijker afvallen door uw stofwisseling te verhogen en meer calorieën te verbranden.

Dit zijn slechts een paar gewoonten die u kunt omarmen om uw stofwisseling meteen op gang te brengen. Misschien heb je wel eens verhalen gehoord over mensen die tientallen kilo's zijn kwijtgeraakt door simpelweg over te stappen op light frisdrank of elke dag een paar minuten te wandelen. Dit zijn allemaal kleine gewoontes die bijdragen aan een groot verschil en die je stofwisseling in de loop van de tijd verhogen. U zult sneller en gemakkelijker afvallen door uw stofwisseling te verhogen en meer calorieën te verbranden.

1) Meer beweging

Sedentaire mensen verbranden ongeveer een derde minder calorieën per dag. Door simpelweg elke gelegenheid aan te grijpen om te bewegen, kan dit een behoorlijk groot verschil maken in de hoeveelheid calorieën die u op één dag verbrandt. Kleine bewegingen zullen na verloop van tijd oplopen tot veel calorieën. De truc is om de hele dag in beweging te blijven. Schrijf het woord 'bewegen' op post-it's en plak ze op plekken waar je ze opmerkt als je stilzit. Maak dan van elke gelegenheid gebruik om hier enkele ideeën voor het verbranden van extra calorieën te bespreken:

Tik met je voeten

Zwaai met je benen

Sta op en strek je uit

Beweeg je hoofd heen en weer

Verander positie

Wriemelen en friemelen

Tempo op en neer

Gebruik het toilet boven

Parkeer in de verste hoek van de parkeerplaats

Sta op als u aan de telefoon bent en ga heen en weer

Span je spieren aan en laat ze los

2) Eet weinig en vaak

Er zijn aanwijzingen dat het eten van kleine maaltijden om de 2-4 uur ervoor zorgt dat uw metabolisme sneller verbrandt dan grotere, minder frequente maaltijden. Wanneer u kleine hoeveelheden eet, is uw lichaam vaak voortdurend bezig met het verteren en opnemen van voedsel dat energie vereist.

3) Eet vet

Als je je goed wilt voelen en het vet eraf wilt houden, moet je het er eerst in doen. Vet smaakt niet alleen goed, ons lichaam heeft het ook nodig om efficiënt te kunnen werken. Door elke dag meerdere porties gezonde vetten te consumeren, vergroot u feitelijk uw calorieverbrandingspotentieel. Probeer dagelijks vetten zoals lijnzaadolie, hennepzaadolie, olijfolie, avocado's, zalm, witte tonijn, noten en zaden in uw dieet op te nemen.

4) Drink koud water

Er zijn aanwijzingen dat uw lichaam mogelijk meer calorieën verbruikt om koud water op de lichaamstemperatuur te brengen dan warme dranken. En als u over het algemeen goed gehydrateerd bent, zullen de metabolische processen van uw lichaam sneller verbranden.

5) Oefening met gewichten

Trainen met gewichten stimuleert je stofwisseling op een aantal manieren. Door gewichten te heffen bouw je spierweefsel op. En spierweefsel is metabolisch actief, dus het heeft zelfs in rust calorieën nodig en het helpt dus om de vetverbrandende enzymen in je lichaam te verhogen.

6) Eet meer Spice up

Het eten van hete kruiden kan je stofwisseling versnellen. Slechts een halve theelepel kaneel per dag kan de stofwisseling helpen stimuleren en de bloedsuikerspiegel onder controle houden. Kunt u de gedachte aan kaneel in uw ochtendkop koffie niet uitstaan? Maak het op smaak met cayennepeper, gemalen rode peper of wasabi.

7) Eet meer eiwitten

Eiwit vereist een complexere chemische afbraak door uw lichaam om te worden verteerd en als brandstof te worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld tot 30 calorieën duren om 100 calorieën eiwit te verwerken. Het duurt ook langer om eiwitten te verteren en helpt de bloedsuikerspiegel gedurende langere tijd te stabiliseren. Dit kan u helpen later op de dag niet te veel te eten. Eet een portie eiwit bij elke maaltijd en als onderdeel van je tussendoortjes, dan verhoog je het totale aantal calorieën dat je per dag verbrandt.

Als u geïnteresseerd bent in het behandelen van zwaarlijvigheid of dunheid door natuurlijke hulpmiddelen, medicijnen en kruiden te verkrijgen, klik dan hier en bekijk de gids

   Zie ook:   

Voor meer artikelen en advies over succesvolle methoden om obesitas te behandelen (( klik hier ))

   Zie ook:    Uitgelichte pagina's   

No comments:

Post a Comment